giskard.blog.hu

Ez a Tétékás Nyúz, vagyis az ELTE TTK HÖK hetilapja egykori főszerkesztőjének nemhivatalos, ám annál súlyosabb blogja. Ide kerül ki az, ami be nem kerülhet, meg a többi egyéb is. Kellemes fogyasztgatást és agyvérezgetést!

A legújabb szám

Címkék

campus (5) civil (1) diáksajtó (3) ftv (1) helyvektor (1) illegális (3) krompi (3) melinda (1) nyúz (3) oktatás (1) pénz (3) politika (3) rektor (1) szociológus (2) ttk (2) ttkhök (5) tudomány (1)

Lapszemle

2007.01.29. 16:57 giskard

Következzen egy újabb A főszerkesztő beszól-os cikk, emiatt éppenséggel a 33. félévfolyam 9. száma lett betiltva. Legalábbis a hivatalos indoklás szerint, amely sértőnek találta a többi kari HÖK-re nézve. Na persze, majd megnézem, ahogy emiatt az ELTE Online vezető újságírója vérszomjas pszichológusokat felbérelve hipnotizáltatja a TTK HÖK választmányát, aminek hatására jólelkű hököseink sosem látott gerjedelemmel nyalogatják majd tisztára a mi szeretett EHÖK-elnöknőnk nem éppen rószaszínű popóját. Vagy ahogy a gonosz IK-sok feltörik a Hali szerverét, és Best of Kiszeltünde & Anettka spamekkel nyomnák tele az amúgy is túlterhelt képviselői levelezőlistát.

Én inkább azon a véleményen vagyok, hogy a képen látható számnak azért kellett a nyomdában maradnia, mert tartalmazott egy cikket, amely nem a legjobb színben tüntette fel Sági Orsit, az akkori TTK HÖK elnököt és felelős kiadót. Persze, ez nem rajtam, vagyis a cikk íróján múlt, hanem azon, hogy nem képviselte kellőképpen a küldöttgyűlés határozatát a dékánnal és helyettesével való tárgyalások során a kredit-újrafelvételi díjakkal kapcsolatban. Sági Orsi az incidens után alig két héttel lemondott. Hogy emiatt-e, nem hinném, hogy az én feladatom elemezni. Inkább jöjjön a cikk!


Lapszemle

A Tétékás Nyúz profizmusán edződött olvasóközönségnek néha igen nagy csalódást okoz, amikor véletlenül a kezébe kerül egy-egy szám más ELTE-s karok kiadványaiból. Önkéntelenül is olyan lehetetlen elvárásaink vannak, hogy az újság tördelése esztétikus, szemünknek kellemes legyen, ne szúrják ki szemünket agancsos helyesírási hibák a szövegben, és a cikkek is változatosak, érdekesek, mi több néha-néha szaftosak legyenek. Aztán persze jön a csalódás, a sok szánalmas amatőr próbálkozás.

Az ELTE Online-ra nem is érdemes szót vesztegetni. Két évvel ezelőtt nagy csinnadrattával indult világhódító útjára, jelenleg hetente átlagosan három-négy, csontszáraz írás jelenik meg rajta, amelyek legfeljebb az önsanyargató pusztai remetéknek okoznának élvezetet. Az ETR hirdetési felületét – ahol a vezető újságíró éppen munkatársakat keres – valószínűleg amúgy is nekik készítik.

Aztán itt van az IK HÖK havilapja, a BIT Magazin. Külsőre menő újság benyomását kelti, ráadásul amióta leszerződtek a Kreténnel, néha még vidámkodni is lehet rajta. Legnagyobb meglepetésemre pár héttel ezelőtt megkerestek, hogy szeretnének velem interjút készíteni. Az indok az volt, hogy mostanában olyan dolgok történtek a Nyúz háza táján, amelyek érdekelhetik a BIT olvasóit. Az első cikisség az volt, hogy riporternek újságunk előző főszerkesztőjét uszították rám, így mindkettőnknek kellemetlen volt arról beszélni, miért is sokkal jobb az idei Nyúz, mint a tavalyi. A legnagyobb böszmeségüket viszont akkor követték el, amikor az interjúból kihagyták őszinte vallomásomat arról, miért is nem jelenhetett meg a harmadik szám. Nem akartak konfliktust a TTK HÖK-kel. Élhetetlenek…

Meg kell még említenem a PPK HÖK háromhetilapját, a PersPeKtívát. Itt tapasztalható a legnagyobb fejlődés, már azt is tervbe vették, hogy átalakulnak kéthetilappá. Azonban nem hagyhatom szó nélkül a legutóbbi számot. Az még hagyján, hogy egy interjú keretében jó mélyen belenyalogattak Forgó Melinda EHÖK-elnök popójába, még az is megbocsátható, hogy legújabb rovatuk címe a miénket plagizálja (Kultúra), de az már mégis csak sok, hogy kisbetűvel írják szeretett Tétékás Nyúzunk nevét! Gyalázat.

Karcsai Balázs
főszerkesztő


Sajnos, még mindig ez van, srácok! Bár a PersPeKtíva tényleg töretlenül fejlődik, az ELTE Online tovább szánkózik a lejtőn, a BIT Magazinban pedig még mindig nincs elég Kretén. Viszont ezek az ELTE-s lapok legalább szóra érdemesek, a többi nem. Igaz, hogy ott van a szociológusoknál a Kis Táska, ami a maga nemében igazán színvonalas, de őket a profiluk miatt nem tudom a diákújságok közé sorolni.

3 komment

Címkék: illegális diáksajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://giskard.blog.hu/api/trackback/id/tr5031963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.02.06. 09:15:54

A szobatársam lecsapta az asztalomra azt a bizonyos BIT-et (amiben a Balu interjúja volt), és megvetően/leg (melyik? - olvasószerkesztők help!) hozzátette, hogy a Nyúz főszerkesztője mekkora pöcs. Ha az az interjú ilyen reakciót váltott ki, akkor ettől a cikktől agyvérzést kapott volna, ha megjelent volna. Főleg akkor, ha hozzáfűzném míg ő olvas, hogy: "és ez így van!"

Perspektívát mondjuk még nem olvastam. Legutóbb a BME-s lapok közt néztem szét, mert mondták, hogy van egy, ami százszor jobb, mint a Nyúz, de nem akadt a kezembe. (ez nem cinikus megjegyzés)

Viszont már tényleg kéne egy felmérés, hogy mi a közvélekedés a Nyúzról. A csoporttársaim nem tudják, hogy közöm van hozzá, és őszintén szapulják, bár a legtöbb az a klasszikus kocázás: "azér szar, mer". Mondjuk fél nap alatt elkapkodják a Nyúzt. Te kapkodod el Balázs?

giskard 2007.02.15. 14:33:50

Lesz felmérés, méghozzá erőszakos, leszólítós. Nemsokára bizzítom a közvélemény-kutató gárdámat! :)

boldizsarmarci 2007.02.16. 10:40:01

:) Én szívesen veszek részt ilyesmiben!
macskaszörny
süti beállítások módosítása