giskard.blog.hu

Ez a Tétékás Nyúz, vagyis az ELTE TTK HÖK hetilapja egykori főszerkesztőjének nemhivatalos, ám annál súlyosabb blogja. Ide kerül ki az, ami be nem kerülhet, meg a többi egyéb is. Kellemes fogyasztgatást és agyvérezgetést!

A legújabb szám

Címkék

campus (5) civil (1) diáksajtó (3) ftv (1) helyvektor (1) illegális (3) krompi (3) melinda (1) nyúz (3) oktatás (1) pénz (3) politika (3) rektor (1) szociológus (2) ttk (2) ttkhök (5) tudomány (1)

Felelős kiadó nélkül is van élet!

2007.01.19. 21:16 giskard

Ezennel, a vizsgaidőszak összeizzadt leple alatt, karhódító útjára indul a Tétékás Nyúz főszerkesztőjének nemhivatalos blogja. Lesz itt minden, ami nem fért vagy nem férhetett be a Nyúz hivatalos, papíros, cenzúrázott, olvasószerkesztett és igen felelősen kiadott változatába. Ide kerül majd a szaft, a meg nem tűrt őszinteség és szókimondás, a száműzött vélemény. Az irónia, a humor, a fikázás, az anyázás és a sok egyéb, nem egyetemistához méltó megnyilvánulás is. Egyszóval jó lesz, na!

Igen, a képen az egoista főszerkesztő pózol. Csak azért tettem fel, mert egy kedves kolléganőm javasolta, hogy a fairplay szellemében így kell eljárnom. Hogy aki akarja, az kinyomtathassa, és rohadt zöldségekkel dobálhassa, ha már a monitorját sajnálja hozzá. Persze a paradicsomhajigálásnak van jobb módja is, mivel némi regisztráció után bárki szabadon kommentezheti a felkerülő bejegyzéseket. Lehet egyet nem érteni, aki kulturáltan pattog, azt soha nem fogja a kimoderálás veszélye fenyegetni.

Mivel vizsgaidőszak van, és szigorlatra kell tanulnom, az első tavaszi Nyúz fészkeléséig ne várjatok sok újdonságot! Kezdetnek azért lassan felpakolok egy-két illegalitásba kényszerült gyöngyszemet, mint például a Hudecziki! vagy a Lapszemle.

4 komment

Címkék: illegális

A bejegyzés trackback címe:

https://giskard.blog.hu/api/trackback/id/tr7129650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bos 2007.02.14. 19:53:27

Üdv!
Néha elgondolkozom, hogy nem látod át a dolgokat, vagy simán csak nem akarod.... De asszem erre nincs válasz...
Én nem hiszem, hogy az említett indokaid magyarázhatnák ezt. Ha kicsit belegondolsz, akkor te is rájössz, hogy ilyen erővel a Nyúzban is anyázhatnál.. Cenzúráznak ezt-azt, hogy ne olvassák 1700 példányban és erre felteszed a netre, mi több a Nyúzban reklámozod a blogot.. Grat.. Ez súlyos felfogóképességbeli gondokat sejtet...
Miért gondolod, hogy jobb ha itt olvassa vki a félreértelmezett/rosszul kommunikált beszámolókat vagy a rektor ill. más médiumok iránti anyázást?
Nem diktatúrát akarok.. ha ez a véleményed, így látod, akkor írd le, rólad regél meséket, amit leírsz...
De NE használd a Nyúzt, mert az a miénk is, a HÖK-é is.. Ne olvashassam hogy Nyúz extra, meg Nyúz főszerk nemhivatalos blogja... Neki minden blogja hivatalos...
Karcsai csinálhat sima blogot, de ha a főszerk ír vmit azzal nemcsak saját véleményt közöl, hanem a mögötte álló önkormányzatról is képet fest.
Én tudom, hogy ezt te csinálod, de ha vki simán olvasgat, akkor rögtön az jön le, hogy ez olyan hökös dolog. Pedig a HÖK épphogy nem volt hajlandó saját véleményeként közölni ezen írásaid.
Én alattomos húzásnak tartom ezt a blog dolgot..Ha nem vállalják közvéleményként a tied, akkor megkerülöd őket és úgy csinálsz, mintha mégis a tied lenne a közvélemény.. Szép...
Az pedig, hogy a Nyúzban reklámoztad...

Megjegyzés: Kicsit ironikus tőled olvasni, hogy "aki kulturáltan pattog, azt soha nem fogja a kimoderálás veszélye fenyegetni".... Talán te is fogadd meg a saját tanácsod!

giskard 2007.02.15. 14:29:33

Bos:
Óriási különbséget látok egy hallgatói önkormányzat által kiadott (nyomtatott) újság és egy közéleti blog között. Itt több mindent megengedhet magának az ember (bárki), és senki nem fogja azt gondolni, hogy ez bármiféle hivatalos vélemény volna.
Kezdetnek megjelentettem két olyan írást, amely a Nyúzban nem jelenhetett meg. Itt van helyük. Talán érdekesek, talán gondolatébrsztőek, talán vitára késztetnek. Pontosan ez a céljuk. Itt a fórum, mindenki hallathatja a hangját. Egyébként, ha szerinted az a bizonyos cikk a rektort anyázza, akkor azt ajánlom, olvasd el újra, figyelmesebben!
A célom az, hogy létrejöhessen végre egy olyan fórum, ahol hallgatók, oktatók, hökösök és nem hökösök vitázhatnak egymással adott kérdésekben, vagy csak úgy általában kapunk visszajelzéseket arról, amit az egyetem, a kar vagy a HÖK csinál. Amióta itt vagyok, ilyesmit nem sikerült megvalósítani. Hátha itt és most sikerül!

Bos 2007.02.16. 23:48:27

Üdv!
Egyszerűen nem tudok a te álláspontodra jutni.
Lehet közéleti blogod, megengedhetsz magadnak, amit szeretnél, megjelentetheted a cikkeket, hiszen Karcsai Balázs alkotta őket, az ő szellemi termékei. DE ha ott virít a Nyúz eleje-háta, neve, stb a blog minden részen, akkor egy HÖK-ben tájékozatlan hallgató (akár más karról) vagy oktató csak annyit fog látni, hogy a Nyúz ezt meg azt mondta erről, meg arról, s mivel a Nyúz a HÖK-é, ezért a HÖK mondta ezt... Nem igaz, de nem fognak messzebbre látni...
Ha kinyomtattad volna akkor a cikkeket, mikro letiltottták őket és kiosztottad volna az egyetemen az is teljesen rendben lett volna, csak KÖNYÖRGÖK, lássák a csőlátásúak is, hogy ez a te nézőpontod a dolgokról, nem a hivatalos!
Hát eddig nem sok vita kezdődött.. Csak mi vagyunk talpon a gáton..
Bos

Bos 2007.02.16. 23:52:26

Még vmi.
Nem jól fogalmaztam azzal, hogy anyázod a rektort. Inkább olyan kis szerencsétlen alaknak állítod be vele, aki nem igazán tudja, hogy merre hány méter, meg hogy mit is kéne neki csinálni...
Még ha ez is lenne a helyzet, ő egy több tízezres hallgatói létszámú intézmény vezetője, s mint ilyen kell vmiféle tiszteletnek körüllengenie, hogy végezhesse a munkáját. (Mondom én, aki IT-n szoktam összefutni vele és hallom róla az ottani sztorikat :S )
Bos
macskaszörny
süti beállítások módosítása